latinica  ћирилица
11/10/2021 |  15:51 ⇒ 20:13 | Аутор: РТРС

Озваничен почетак радова на путу Невесиње - Мостар (ФОТО/ВИДЕО)

Почела је рехабилитација једне од најважнијих херцеговачких саобраћајница која повезује Невесиње и Мостар.
Рехабилитација пута Невесиње-Мостар - Фото: СРНА
Рехабилитација пута Невесиње-МостарФото: СРНА

Пројекат на једном од најфреквентијих путева у том дијелу Српске вриједан је 3,2 милиона марака. Радови на градилишту дугом 11 километара, односно до енитетске линије разграничења са Федерацијом БиХ, требало би да буду завршени наредне године.

Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић рекао је да ће овај пројекат значити много за све који пролазе тим путем.

- Ради се о саобраћајници која је најфреквентнија у Херцеговини. Ту сваки дан пролази више од 1.000 возила. Ово је значај за нашу привреду, трговину и грађане који живе у Невесињу, а раде у Мостару - рекао је Авдаловић.

Недељко Ћорић министар саобраћаја и веза Републике Српске сматра да су становници Невесиња и они који користе ову комуникацију имали су довољно стрпљења.

Фото: РТРС

- Данас започињемо радове, а у сљедећој години завравамо. Сигуран сам да ћемо у сљедећој години имати још ових инвестиција у Херцеговини - додао је он.

Говорећи о пројекту, Давор Косешевић в.д. директор Путева Републике Српске навео је да се ради о рехабилитацији путне комуникације до границе са Федерацијом БиХ, у дужини од око 11 километара.

- Вриједност овога пројекта је 3,250 милиона КМ у обиму да се задржава постојећи профил путне комуникације, али се укључује и обнова комплетне и хоризонталне и вертикалне сигнализације. Вршиће се и обнова одбојне ограде, периодично са ивичњацима, комплетна одводња и заштита мрежама од ерозије - појаснио је Кострешевић.