latinica  ћирилица
11/10/2021 |  22:25 ⇒ 22:25 | Аутор: СРНА

Додик: Гимназија "Јован Дучић" значајан драгуљ Српске

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је да Гимназија "Јован Дучић" у Требињу, која постоји цио вијек, није само богатство овог града, него врло значајан драгуљ у ризници знања и образовања Републике Српске.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Даме и господо, драги ученици и професори честитам вам јубилеј 100 година од оснивања Гимназије, која носи име човјека који је и Требиње и Гимназију прославио и ван граница наше државе. Онако како је то урадио онај по којем је требињска Гимназија понијела име, тако су то годинама чинили ученици ове престижне школе и њихови професори - поручио је Додик у честитки која је прочитана на свечаној академији поводом обиљежавања јубилеја требињске Гимназије.

Додик је нагласио да Гимназија "Јован Дучић" није само образовна установа у Требињу, него и један од симбола овог града и симбол квалитета са којим су Требињци готово цијели вијек одлазили на даље школовање у свијет.

Он је истакао да су неки након свршених студија остајали у градовима у којима су студирали, дајући огроман допринос напретку тих градова, а неки су се враћали у Требиње и Херцеговину и своја знања и вјештине стављали у функцију развоја града из којег су потекли и из којих су понијели основна знања и вјештине.

- Драги пријатељи, ми вечерас имамо част да обиљежавамо један овако значајан јубилеј какав је 100 година постојања Гимназије. Можете ли замислити какве су генерације Требињаца исту ту Гимназију основале и очувале кроз протеклих 100 година. Желим и вама и свима да нас никада не напусти такав дух и такво визионарство какво су имали они који су основали једну такву образовну установу у Требињу - поручио је Додик.

Он је истакао да вечерас не слави само Требиње, него цијела Република Српска.

- Срећан јубилеј и много успјеха у сљедећем вијеку ове престижне школе - навео је у честитки српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.