latinica  ћирилица
11/10/2021 |  22:47 ⇒ 12/10/2021 | 07:44 | Аутор: РТРС

Одлука Поџића доказ да ОС БиХ раде по вољи Бошњака (ВИДЕО)

Одлука о одржавању заједничке војне вјежбе Оружаних снага БиХ са Војском Србије била је потписана само сат времена прије него што је повучена са писарнице, истакао је за нашу емисију "Други угао" замјеник министра одбране БиХ из реда српског народа Мирко Околић.
Други угао - Фото: РТРС
Други угаоФото: РТРС

- Мене оваква одлука Поџића није изненадила, али ме је изненадио поступак. Вјероватно се калкулисало до задњег момента како и на који начин да се откаже вјежба, и то су морали урадити под сваку цијену. Тражили су модусе који би за њих били најповољнији, како би јавност прихватила ту одлуку као некакво оправдање - рекао је Околић.

Једнострана одлука министра одбране Сифета Поџића чин је директног кршења Дејтонског мировног споразума, игнорисања прописаних процедура и одлуке Предсједништва БиХ и доказ је да су Оружане снаге једино по вољи Бошњака, истакла је Душанка Мајкић, делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

Она је истакла да је објашњење Сифета Поџића за отказивањем војне вјежбе због епидемиолошких мјера било само први изговор, али су убрзо схватили да је то бесмислено јер су у међувремену одржане три војне вјежбе крајем септембра.

Мајкићева је нагласила да се овакве одлуке доносе у малом кругу људи без знања Предсједништва БиХ, а и кључни кадрови у ОС БиХ, високи официри из реда српског народа нису знали за овакве одлуке.

- Не поштује се Дејтонски споразум и закони и игра се игра која је по вољи Бошњака. На томе неће остати и зато ћемо донијети одређене одлуке. Ситуација око ове војне вјежбе најбоље говори о стању у Оружаним снагама. Оружане снаге овакве какве јесу једино су по мјери Бошњака, релативно дуго су биле по мјери Хрвата, али очито више нису ни по њиховој мјери - рекла је Мајкићева.

Емисију "Други угао" можете погледати ОВДЈЕ.