latinica  ћирилица
12/10/2021 |  08:25 ⇒ 12:44 | Аутор: РТРС

Фудбалери Србије домаћини Азeрбејџану (ВИДЕО)

Фудбалска репрезентација Србије домаћин је селекцији Азeрбејџана у седмој утакмици квалификација групе А за Свјетско првенство 2022. у Катару. Утакмица на стадиону "Рајко Митић" почиње у 20.45.
Србија - Катар (фото: FSS) -
Србија - Катар (фото: FSS)

Фудбалери Србије су тренутно први у групи са једним бодом предности испред селекције Португалије која има 13 бодова и утакмицу мање.

Изабраници селектора Драгана Стојковића Пиксија остварили су у Луксембургу четврту побједу у квалификацијама и намјеравају да наставе ту серију и на свом терену.

За пласман на планетарно такмичење остала су јој још два велика корака, јер их послије вечерашњег дуела с Азeрбејџаном чека меч са Португалијом која је директан супарник за пласман на прво мјесто у групи и сасвим је извјесно да ће пресудити резултат директног дуела.

Репрезентација БиХ гостује код Украјине, и то је дуел за другу позицију и пласман у бараж. У случају пораза "змајеви" би дефинитивно остали без шанси за пласманом на Мундијал, док их реми или побједа оставља у трци. Дуел у Лавову игра се у 20. 45 часова.