latinica  ћирилица
12/10/2021 |  11:53 ⇒ 14:30 | Аутор: РТРС

Тематска сједница Скупштине Војводине; Разговарали Чубриловић и Пастор (ВИДЕО)

У Новом Саду је одржана тематска сједница Скупштине Аутономне покрајине Војводине, посвећена обиљежавању деценије међупарламентарних односа Народне скупштине Републике Српске и покрајинског Парламента.
Тематска сједница Скупштине Војводине - Фото: РТРС
Тематска сједница Скупштине ВојводинеФото: РТРС

Сједници је претходио састанак предсједника два парламента Недељка Чубриловића и Иштвана Пастора.

Иако без конкретних договора, двојица саговорника оцјењују да је састанак био садржајан и конкретан, а повод за боравак делегације коју предводи Чубриловић у Новом Саду је и обиљежавање 30 година Парламента Српске.

Чубриловић је изразио увјерење да ће сарадња двије скупштине, која је започета прије 10 година, бити настављена и да ће се даље развијати.

Истакао је да вјерује да су два парламента на искреном путу пријатељства, разумијевања, сарадње и боље будућности за све грађане Републике Српске, ове покрајине и Србије.

- Република Српска ће то памтити и знати да врати - поручио је Чубриловић.

Пастор је рекао да је повод за посјету делегације из Српске двојак.

- Први разлог је деценија међупарламентарних односа Скупштине АП Војводине и Народне скупштине Републике Српске, а други разлог је 30 година од конституисања Народне скупштине Републике Српске - истакао је Пастор.

Пастор је поручио да је у данашњим временима однос матичне државе и њене дијаспоре веома значајан, а као посебно значајан истакао је однос који овај парламент гради према Народној скупштини Републике Српске.