latinica  ћирилица
12/10/2021 |  12:11 ⇒ 15:32 | Аутор: РТРС

Републички штаб: Вакцинисати становништво бустер дозом

Републички штаб за ванредне ситуације донио је Закључак о примјени бустер дозе вакцина против ковида 19 у Републици Српској.

Републички штаб јуче се упознао са Информацијом о примјени бустер дозе вакцина против ковида 19 у Републици Српској, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

У складу са овим Закључком задужен је ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске да одмах планира, организује и заједно са другим здравственим установама, спроведе вакцинацију становништва Републике Српске бустер дозом вакцина против ковида 19, те изда потврде о спроведеној вакцинацији.

Такође, ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске задужен је да редовно извјештава Републички штаб за ванредне ситуације о активностима у вези са овим Заакључком.

Републички штаб за ванредне ситуације донио је и Закључак о потреби набавке личне заштитне опреме у јавним здравственим установама.

Штаб је прихватио Информацију о потреби набавке личне заштитне опреме у јавним здравственим установама, за период од четири мјесеца, у циљу заштите запослених и превенције ширења, сузбијања и отклањања вируса корона.

Штаб је задужио Фонд здравственог осигурања Републике Српске да за потребе јавних здравствених установа у Републици Српској спроведе поступке јавних набавки роба.