latinica  ћирилица
12/10/2021 |  12:43 ⇒ 13:04 | Аутор: РТРС

Отворено писмо предсједника КС Српске члановима и Генералном секретару КС БиХ

Предсједник Кошаркашког савеза Републике Српске Александар Ђурђевић упутио је отворено писмо члановима и Генералном секретару КС БиХ.
Александар Ђурђевић - Фото: РТРС
Александар ЂурђевићФото: РТРС

Отворено писмо преносимо у цијелости:

Поштовани,

Због одговорности коју осјећам као појединац и у име савеза на чијем сам челу, а у интересу свих који се баве кошарком у БиХ, осјећам потребу да позовем све чланове Управног одбора КС БиХ као и Генералног секретара КС БиХ да покажу добру вољу и учествују у проналажењу компромиса за све заинтересоване стране, како би УО КС БиХ, као орган КС БиХ који је по Статуту КС БиХ надлежан, у хитном року усвојио све одлуке неопходне за формално-правно регуларан почетак сезоне у највишем рангу кошаркашког такмичења у БиХ.

Ако и има питања око којих се не може постићи сагласност, позивам Вас да их оставите по страни, или нека по њима рјешавају судови и други надлежни органи.

Ситуација у којој се тренутно налазимо не води никуда. Ваљда нам је свима јасно да се морају усвојити одлуке које су важећим актима савеза предвиђене за почетак нове сезоне (пропозиције, календар, комесар и сл.) и постићи сагласност између чланица које чине КС БиХ, да би се првенство БиХ играло и уопште постојало.

И ничија самовоља то не може промијенити. У супротном, можемо доћи у ситуацију да надлежни Суд поништи сезону као нерегуларну или је обустави до коначне одлуке, што може довести до несагледивих посљедица, прије свега за клубове, који су се, ни криви ни дужни нашли у овом проблему, а онда и за КС БиХ.

Спријечимо ту срамоту, сви заједно. Тражимо само оно што је прописано у Статуту КС БиХ и пратећим документима, а као и много пута до сада, испред КС Републике Српске, као и чланова који заступају КС Српске у КС БиХ, одговорно тврдим да смо спремни за компромис како би сезона регуларно почела.

Првенство БиХ није могуће приватизовати нити присвојити, оно припада свим кошаркашима, кошаркашицама и спортским радницима који показују љубав и истрајност у својим спортским циљевима, а ми смо ту да им омогућимо да то и чине. Не дајмо да испашта спорт због било чије амбиције, сујете и личних сукоба, стоји у отвореном писму предсједника Кошаркашког савеза Републике Српске.