latinica  ћирилица
12/10/2021 |  13:53 ⇒ 18:12 | Аутор: РТРС

Ухапшено шест лица, претреси у Источном Сарајеву и Сарајеву (ФОТО/ВИДЕО)

Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево под надзором Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево еализовали су акцију "Каспер" усмјерену на разбијање групе лица, која су повезана ради вршења илегалне производње и продаје опојне дроге на подручју које оперативно покрива ова управа.
Привођење у акцији "Каспер" - Фото: РТРС
Привођење у акцији "Каспер"Фото: РТРС

На основу наредби Основног суда Источно Сарајево извршени су претреси на осам локација и то пет на подручју Источног Сарајева и три на подручју Кантона Сарајево, саопштено је из МУП-а Српске.

Лишено је слободе шест лица који ће након криминалистичке обраде уз извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предати у надлежност Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево.

РТРС незванично сазнаје да су ухапшени брачни пар Милан и Дарија Лучић, Славиша Вуковић, Жељко Ћоровић, Алдин Алић и Недим Ибуш.

Фото: РТРС

У наведеној акцији укупно је пронађено и одузето 58 стабљика индијске конопље - укупно око три килограма опојне дроге марихуана, 33,28 грама опојне дроге спид и више мобилних телефона и сим картица.

Фото: РТРС

Фото: РТРС

Поред припадника ПУ Источно Сарајево у акцији су учествовали и припадници Министарства унтрашњих послова Кантона Сарајево.