latinica  ћирилица
12/10/2021 |  16:39 ⇒ 18:11 | Аутор: РТРС

У Приједору на сцени "американизација" и "риалитизација" политике (ВИДЕО)

Прошло је годину дана од локалних избора, а политичка кампања због предстојећих општих већ увелико прелази границу пристојности. Сукоби политичких фракција у граду на Сани почели су да задиру и у приватност.
Скупштина општине Приједор (фото:mojprijedor) -
Скупштина општине Приједор (фото:mojprijedor)

Након оставке градоначелника Далибора Павловића, у приједорском СНСД-у тврде да локална СДС откупљује приватне телефоне појединаца, како би дошла до компромитујућих садржаја политичара. У СДС-у све демантују. Кажу да немају ништа с тим.

Да је политика на овим просторима одавно изашла из оквира борбе за политички програм и грађане, најсвјежији примјер су посљедња дешавања у Приједору. О резултатима и бољем животу грађана готово да више нико не говори, јер су компромитујуће фотографије, сада већ бившег градоначелника Далибора Павловића све потиснуле у други план. Његове страначке колеге кажу да иза свега стоји локална СДС.

- Маја Драгојевић Стојић похвалила се свом шефу, партијском лидеру Мирку Шаровићу, да су њени људи, уз њену сагласност и координацију откупили телефон од Ане Јеж. Конкретно, ријеч је о одборнику Предрагу Старчевићу- изјавио је предсједник ГО СНСД Приједор Саша Бурсаћ.

На личну прозивку, члан Предсједништва СДС-а Маја Драгојевић Стојић огласила се саопштењем, у коме наводи да, због бламирања СНСД-а, у Приједору постаје непријатно.

- Умјесто да погледају себе у огледало и увиде своје мане, Саша Бурсаћ у истом маниру Далибора Павловића, наставља да оправдања за своја морална али и политичка посрнућа тражи у СДС-у. Само је једна истина: СДС ће вас поразити, и вашег будућег кандидата и вашу изопачену политику - стоји у саопштењу.

У приједорском СНСД-у кажу да се све ово дешава због борбе за власт и позиција. Не бирају се средства, а неријетко се у прљаву кампању увлачи и породица.

- Позивам све оне који планирају и даље паковати ствари, а на друштвеним мрежама је најављено да се припремају неке информације за мене, за посланике, за одборнике, за директоре, за све изабране и именоване, да ко год шта има да каже да изађе пред ове људе и да овдје поставимо полиграф. Ја први сједам за њега - нагласио је Бурсаћ.

Аналитичари оцјењују да је у Приједору на сцени, како кажу, "американизација" и "риалитизација" политике, какаву можемо видјети на Западу.

- То видимо у начину како се политички актери понашају у јавном простору. Видимо да је тај процес ријалитизације политике све заступљенији и достиже свој врхунац. Наравно, то је једна лоша политика и као таква не би требало да буде заступљена у јавном простору - истакао је проф. др Владе Симовић.

Да ли ће најкраћа кампања бити и најсуровија у Граду на Сани биће познато најкасније за 100 дана, када ће Приједорчани бирати новог градоначелника.