latinica  ћирилица
12/10/2021 |  18:42 | Аутор: СРНА

Вулић: Додик је представник свих честитих Срба који не мијењају вјеру

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић рекла је да су на Самит Покрета несврстаних, који је одржан у Београду, били позвани сви чланови Предсједништва БиХ, а то што два бошњачка члана Шефик Џаферовић и Жељко Комшић не воле бити ни на тлу матице Српске, Републике Србије, то је одраз њиховог односа према Србима широм свијета.
Сања Вулић - Фото: СРНА
Сања ВулићФото: СРНА

Вулићева је поручила Џаферовићу да пише коме хоће и шта хоће, јер се његова, као и политика странке из које долази - СДА своди на ниво тужибаба.

- Исламске земље му не могу помоћи јер ми, Срби из Републике Српске, бирамо и бираћемо своје представнике у заједничким институцијама БиХ или заједничких институција неће ни бити - нагласила је Вулићева у изјави за Срну.

Она је навела да Џаферовић није кадар да говори уопште о Уставу и да се позива на њега, иако себе по Сарајеву представља најврснијим правником, те да о његовом поштавању Устава најбоље говори његова ћутња приликом именовања чланова ЦИК-а, мимо свих закона и Устава.

- Такође, врстан правник себи не би дозволио да буде сумњив, а Џаферовић и те како јесте о чему свједочи процес Амиру Зукићу и другима у предмету 'Босна', о именовању извршног директора у 'Електропривреди БиХ'. О рату и његовој ратној прошлости да и не говоримо - истакла је Вулићева.

Она је навела да се Шефик Џаферовић може шепурити по Малмеу и клети у БиХ која нема никакву будућност све док такви као он покушавају да понижавају и омаловажавају српски народ.

- Милорад Додик јесте представник Срба и то свих честитих Срба, а ти чије Ви интересе заступате и који су спремни да мијењају вјеру и са Вама теже ка унитарној БиХ, ти и нису кадри представљати Србе. Љубав према Републици Српској, јача је од било какве Ваше опсесије за унитарном, исламском БиХ - поручила је Вулићева.

Она је истакла да је Џаферовићу очигледно криво што српски члан Предсједништва Милорад Додик отвара претпоставке за послове у Ираку, док су он и Жељко Комшића мандат преспавали и сачували фотељу за коју се грчевито боре.

- С тога, Ви сте Џаферовићу своју улогу одиграли и немојте другима држати лекције, поготово дипломатске, јер то није Ваш терен - закључила је Вулићева.