latinica  ћирилица
13/10/2021 |  07:52 ⇒ 07:52 | Аутор: ТАНЈУГ

Стојковић: Заслужена побједа, у Португалу играмо за прво мјесто

Генерално одлична утакмица, лепршав фудбал, са пуно шанси, поново тотална доминација, мислим да је на крају побједа апсолутно заслужена, изјавио је селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси послије побједе синоћ против Азербејџана са 3:1.
Драган Стојковић Пикси - Фото: РТС
Драган Стојковић ПиксиФото: РТС

- Важно је да смо урадили оно што смо жељели, за шта смо се спремали. Честитам играчима, вријеме је да се мало одморе и за мјесец дана слиједи оно најважније, утакмица против Португала за директан пласман на Мундијал - рекао је Стојковић на конференцији за медије.

Према његовим ријечима, од почетка квалификација знао је да ће меч у Португалу бити одлучујући.

- Не бавим се калкулацијама, али био сам убијеђен да ћемо играти до краја, не мислите ваљда да сам мислио да ћемо бити трећи или четврти у групи. То што сам претпоставио, то се и дешава, играмо за прво мјесто. Када су рекли да смо обезбиједили бараж рекао сам да ме бараж не занима, него прво мјесто.

Пикси је додао да је задовољан јер је екипа опет играла за гол више.

- Ми смо тим који жели да игра нападачки фудбал, нешто што људи воле да виде, а самим тим да будемо тим који ствара шансе и игра за гол више. Утакмица увијек може да донесе изненађење, грешку, али то не мијења наш однос према игри и оно што желимо да покажемо на терену.

Стојковић је посебно похвалио двоструког стријелца Душана Влаховића, а о киксу Предрага Рајковића рекао је да се такве ствари дешавају.

- Загрлио сам га, рекао сам му да нема везе, идемо даље, побиједићемо. То је подршка, сви знамо да је грешка, али битно је да имамо времена да исправимо грешке. У свлачионици је владала потпуна тишина, били смо фокусирани на но што предстоји, баш за примјер. Нема мјеста паници, ја не уносим панику, напротив, доносим мирноћу и ону што је потребно играчима - закључио је Стојковић.