latinica  ћирилица
13/10/2021 |  08:06 ⇒ 11:35 | Аутор: СРНА

Акција "Контакт": Претреси на више локација на подручју Источног Сарајева

У току су претреси на више локација на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Источно Сарајево у оквиру акције у вези са хапшењем лица која су починила кривична дјела осигураничке преваре, потврдила је начелница Одјељења за односе са јавношћу Министарства унутрашњих послова Републике Српске Мирна Миљановић.
Полицијска акција - Фото: klix.ba
Полицијска акцијаФото: klix.ba

Та лице се сумњиче и за преваре, фалсификовање исправа, злоупотребу службеног положаја и удруживање ради чињења кривичних дјела, додала је Миљановићева за Срну.

Она је навела да у овој полицијској акцији МУП-а Кантона Сарајево, која још траје, учествују полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске.

Из Тужилаштва Кантона Сарајево претходно је саопштено да је у овој акцији под кодним називом "Контакт" више лица јутрос ухапшено.

У саопштењу се наводи да су мета акције особе осумњичене да су се удружиле у групу која је у протеклом периоду фингирала саобраћајне незгоде с циљем наплате штете од осигуравајућих друштава, а при чему су имали и помоћ полицијских службеника МУП-а Кантона Сарајево.

Акцију, према налогу Тужилаштва Кантона Сарајево, спроводе припадници министарстава унутрашњих послова Републике Српске и Кантона Сарајево, а претреси се одвијају на више од 20 локација на подручју Сарајева, Источног Сарајева, Пала, Сокоца и других мјеста.