latinica  ћирилица
13/10/2021 |  09:32 ⇒ 11:53 | Аутор: РТРС

У Окружном суду сутра о приједлогу за продужење притвора Зељковићу и осталима

У Окружном суду Бањалука сутра ће бити одржано рочиште ради разматрања приједлога за продужење притвора бившем директору Института за јавно здравство Републике Српске Браниславу Зељковићу и осталој тројици осумњичених за злоупотребу службеног положаја или овлаштења и незаконите радње у поступцима јавне набавке које је спроводио Институт, речено је Срни у Суду.

Републичко јавно тужилаштво затражило је од Окружног суда у Бањалуци да буде продужен притвор за Зељковића и осталу тројицу осумњичених због основане бојазни да ће осумњичени боравком на слободи уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак.

Продужење притвора је предложено и због сумње да ће оптужени на слободи ометати кривични поступак утицајем на свједоке, саучеснике или прикриваче, због саме тежине кривичног дјела, начина извршења или посљедица дјела и што би пуштање на слободу резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда.

Зељковић, власник туристичке агенције Травел фор фан, Саша Марковић, директор фирме Промединг, Драган Дубравац и директор фирме Проконтрол, Славко Бојић ухапшени су прошлог мјесеца и налазе се у притвору.