latinica  ћирилица
13/10/2021 |  11:18 ⇒ 11:20 | Аутор: СРНА

Управа за сарадњу са дијаспором помаже Србима у Босанском Грахову

Пчеларско друштво "Грахово" из Босанског Грахова добило је милион динара /око 16.600 КМ/ помоћи од Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, рекао је Срни представник овог друштва Драган Шкапина.
Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону - Фото: илустрација
Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у регионуФото: илустрација

Шкапина је истакао да је бављење пчеларством један од основних прихода породица које се тиме баве будући да је повратничка популација у Босанском Грахову слабијег материјалног статуса, па им је и ова финансијска помоћ од великог значаја.

Он је захвалио Управи за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, што је препознала потребе повратничког становништва Босанског Грахова.

Према његовим ријечима, ово друштво броји тридесетак активних чланова са неких 800 кошница и педесетак пасивних чланова са 500 кошница.

- Производња и продаја меда помаже повратничким породицама у Босанском Грахову да остваре приходе - рекао је Шкапина.

Директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Арно Гујон сутра ће у Београду потписати уговор о суфинансирању пољопривредних и сточарских пројеката српских организација из Федерације БиХ.

Према ранијој најави, уговори ће бити потписани са предсједником Центра за подршку повратницима Немањом Давидовићем из Босанског Петровца, предсједником Српског грађанског удружења "Посавина" Дамиром Иветићем из Оџака и представником Пчеларског друштва "Грахово" Драганом Шкапином из Босанског Грахова.