latinica  ћирилица
13/10/2021 |  11:45 ⇒ 11:46 | Аутор: СРНА

Вулин: Београд ради на расвјетљавању покушаја убиства Вучића у Сребреници

Србија ради на расвјетљавању покушаја убиства предсједника Србије Александра Вучића у Сребреници 2015. године у бошњачком Меморијалном центру, изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.
Александар Вулин (Фото: mupsrbije) - Фото: Instagram
Александар Вулин (Фото: mupsrbije)Фото: Instagram

- Ми радимо на томе, ја сам сигуран да ћемо ми бити у стању да поднесемо одговарајућу оптужницу, да ћемо пронаћи бар извршиоце, док не пронађемо налогодавце и организаторе. То је нешто што је требало да уради БиХ, а не ми. То се десило на њиховој територији коју контролишу и пред камерама читавог свијета - рекао је Вулин за ТВ Пинк.

Он је истакао да БиХ шест година баш ништа није урадила да открије ко је покушао да убије Вучића у Поточарима.

Подсјетивши да су у тренутку напада на мјесту догађаја били бивши амерички предсједник Бил Клинтон, неколико министра спољних послова, премијера, министара, као и Бакир Изетбеговић, Вулин је навео да су све камере овог свијета пратиле сваки покрет, само никако не могу да идентификују ко су они који су покушали да убију Вучића.

Он је рекао да је то исто као са злочином над Србима у хрватској оружаној акцији "Олуја", гдје се сви слажу, чак и Хаг, да је то био злочин и етничко чишћење, али злочин за који нико није одговоран.

Према његовим ријечима, Вучића су покушали да убију, не у кафани, већ тамо гдје је заступао и бранио интересе Србије и сваки њен грађанин заслужује да добије истину.