latinica  ћирилица
13/10/2021 |  13:19 | Аутор: ТАНЈУГ

Калинић: Моја изјава лоше протумачена

Жао ми је што је моја изјава око Косова и Метохије погрешно пренијета, схваћена и протумачена. Због свега тога се лоше осјећам и то ме као младог човјека боли, изјавио је кошаркаш Црвене звезде Никола Калинић.
Никола Калинић (Фото:Starsport) -
Никола Калинић (Фото:Starsport)

- Нисам имао намјеру да било кога повриједим, било којом својом изјавом и потезом, и ако се то догодило, извињавам се. Морам да нагласим да је за мене Косово и Метохија неизоставни дио Србије и да тако треба да остане заувијек - изјавио је Калинић за Спорт клуб.

Калинић се овог љета вратио у Црену звезду, а док је носио дрес Фенербахчеа изазвао је велику пажњу јавности изјавом око статуса Косова и Метохије због чега је дошао на удар навијача црвено-бијелих.

- Мислим да је важно да подсјетим јавност да сам са репрезентацијом своје државе Србије освојио сребрну медаљу на Свјетском првенству у Мадриду 2014. године, као и на Олимпијским играма у Рију 2016. године - рекао је Калинић и додао:

- Освајач сам Евролиге 2017. године у Истанбулу, гдје сам по завршку финалне утакмице ставио на себе заставу своје државе Србије. У прилог свему овоме, одлучо сам да донирам једну своју мјесечну плату цркви намјенски за помоћ српском народу на Космету - поручио је Калинић.