latinica  ћирилица
13/10/2021 |  13:32 ⇒ 18:42 | Аутор: РТРС

Потписан уговор о донацији АП Војводине манастиру Рмањ (ВИДЕО)

Из буџета Покрајинске владе Војоводине, преко Фонда за избјегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону издвојено је три милиона динара, што је око 50 хиљада марака, за изградњу и уређење дијела манастира Рмањ у Епархији бихаћко-петровачкој.
Потписан уговор о донацији АП Војводине манастиру Рмањ (Фото: TANJUG/ POKRAJINSKA VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP) -
Потписан уговор о донацији АП Војводине манастиру Рмањ (Фото: TANJUG/ POKRAJINSKA VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP)

Уговор о донацији потписан је у Новом Саду уз присуство предсједника Покрајинске владе, Игора Мировића.

На донацији се захвалио епископ Бихаћко-петровачки Сергије који је истакао да ће помоћ манастиру Рмањ који се налази у Мартин Броду близу Дрвара, допринијети борби српског народа за опстанак на тим просторима.

- Ова помоћ ће допринијети опстанку манастира и останку народа на том простору. Конкретно обнављамо дио посвећен ктитору манастира, Катарини Бранковић. Манастир је у 16.вијеку био и сједиште митрополије Доњобосанске, тако да има и велику историјску вриједност - казао је епископ Сергије.

Мировић је истакао да су овом донацијом жељели да допринесу обнови светиње, али и опстанку народа који живи на тој територији.

- Иначе у континуитету помажемо обнову манастира и цркава у региону и то чинимо из срца са вјером и потребом да обновимо светиње и на тај начин охрабримо наш народ у крајевима у којима нема довољно људи због познатих догађаја из 90-тих година, али и да покажемо право срце Војводине и солидарност и наставићемо то да чинимо и у будућности - додао је Мировић.