latinica  ћирилица
13/10/2021 |  14:21 ⇒ 14:39 | Аутор: РТРС

Балдићева реаговала на Станивуковићеве објаве; Храна за труднице и породиље адекватна

Радмила Балдић, магистар нутриционизма у Универзитетско клиничком центру Републике Српске реаговала је на недавне објаве градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића, те му поручила да не објављује фотографије непотпуних оброка за труднице и породиље, нити за било коју категорију пацијената.
Радмила Балдић (фото: facebook.com/UKCRS) -
Радмила Балдић (фото: facebook.com/UKCRS)

- Ако имате имало морала, немојте да Вам труднице и породиље буду оружје у прљавој кампањи коју водите. Када сте већ сликали доручак, занима ме гдје сте склонили остатак, ко је појео јаје, читаву павлаку, чај и плазма кекс од 150 грама? Као стручно лице одговорно тврдим да труднице и породиље у УКЦ Републике Српске добијају адекватну исхрану прилагођену стању у којем се налазе, са одговарајућом енергетском вриједности, макро и микро нутријентима - навела је Балдић, а њена изјава објављена је на Фејсбук страници УКЦ Српске. 

Каже и да не жели да њено име, образовање и рад служе као полигон за политичка препуцавања.

- Осим што манипулишете, Ви сигурно нисте довољно образовани и компетентни да причате о теми коју не познајете. Није у реду да нас јавно понижавате, очекујем Ваше извињење - навела је Балдићева.

Подсјећамо, Станивуковић је показао јуче фотографије хране која се наводно породиљама сервира на УКЦ-у у Бањалуци.