latinica  ћирилица
13/10/2021 |  14:35 | Аутор: РТРС

Говедарица: СНСД и коалициони партнери не могу добити подршку за своју политику

Члан Предсједништва СДС-а Вукота Говедарица рекао је данас да су у "СНСД-у спремни прокоцкати Републику Српску како би сачували себе и своју имовину те да се зато таквој политици треба одлучно супротставити".
Вукота Говедарица - Фото: РТРС
Вукота ГоведарицаФото: РТРС

- Онај ко није у стању да тако нешто препозна тај или је у тешкој заблуди или свјестан непријатељ сопственог народа ради личног интереса - рекао је Говедарица.

Он каже да би данас неко ко би подржао Додика и његов СНСД у намјерама по питању њиховог пројекта независности Републике Српске у оквирима Дејтонског споразума, морао бити "политички дилетант, безосјећајни преварант или неко ко сматра да ће се таквом политиком спасити од енормне корупције и афера које настају као печурке послије кише".

- Срђан Мазалица ми личи да је у овој првој групи за разлику од његовог партијског шефа. Додику и његовој партији, али и његовим коалиционим партнерима, требало би јасно и без икаквих предрасуда казати да не могу добити подршку за своју политику јер је то политика која Републику Српску води у нестанак - истакао је Говедарица.

Он је рекао и да је "СНСД у прошлости била политичка организација која је, што директно што индиректно учествовала у свим преносима надлежности са нивоа Републике Српске на ниво БиХ".

- Али то у овом моменту је мање битно. Сада је најбитније упозорити Додика и његове режимлије да се одговорна политика према народу креира на бази последица које произилазе из такве политике. Последица у овом случају је међународна интервенција која ће да изазове ванредно стање у Републици Српској. У таквом амбијенту за који Срби у БиХ немају савезника, може се очекивати нова међународна конференција о Босни и Херцеговини - рекао је Говедарица.