latinica  ћирилица
13/10/2021 |  14:51 | Аутор: СРНА

Мазалица: Српска се не брани страхом од амбасада већ враћањем надлежности

Република Српска се најбоље брани поштовањем Дејтонског споразума и враћањем надлежности, а не страхом од амбасада, релативизацијом опасности и разводњавањем другим темама, поручио је посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица.

- Да је паметан, умјесто запете Вукота би ставио узвичник. Тачно Мазалица! Јер, Српска се најбоље брани поштовањем Дејтонског споразума и враћањем надлежности. Не брани се страхом од амбасада, релативизацијом опасности и разводњавањем другим темама - написао је Мазалица на Твитеру поводом саопштења члана Предсједништва БиХ СДС-а Вукоте Говедарице у којем га помиње.

Говедарица је назвао "сулудим и шизофреним намјере о питању независности Републике Српске у оквирима Дејтонског споразума", те да је то "политика која Републику Српску води у нестанак".

- Што је Вукоти мило, Вукоти се и снило: међународна интервенција, ванредно стање, нова међународна конференција. Ни највећи наши непријатељи нису снили што је уснио Вукота. Вукота изгледа најављује што се и Сарајево устручава да каже. Док Вукота сања, трају напади на Српску - навео је Мазалица.

Он је истакао да су толико испрепадани да су утекли са гласања када је јасно речено да неће бити враћене повеље које су добили људи заслужни за стварање Републике Српске.

- Упркос пријетњама и санкцијама, ми смо гласали. Можда су они били у страху да не изгубе капитал. Ми смо сачували образ - нагласио је Мазалица.

Према његовим ријечима, "док су такви као Вукота звиждали кад се одлучивало о војној неутралности, док су бјежали од подршке ствараоцима Републике Српске, доку су гласали за штетне механизме и пословнике у Сарајеву, појачавају се притисци на Републику Српску".

- Сваки Вукота има свој камион брашна. Тип 500 - закључио је Мазалица.

Говедарица је навео да "СНСД-у и његовим коалиционим партнерима треба јасно и без икаквих предрасуда рећи да не могу добити подршку за своју политику", наводећи посљедице, у овом случају међународну интервенцију која ће, како је рекао, да изазове ванредно стање у Републици Српској.

- У таквом амбијенту за који Срби у БиХ немају савезника, може се очекивати нова међународна конференција о БиХ - сугерисао је Говедарица.