latinica  ћирилица
13/10/2021 |  16:00 ⇒ 16:03 | Аутор: РТС

Кошаркашице Црвене звезде послије 12 година на европској сцени

Кошаркашице Црвене звезде у четвртак од 20 сати играју против руског представника Надежда из Оренбурга у хали у Железнику први меч у групној фази Еврокупа.
КК Црвена звезда - Фото: РТС
КК Црвена звездаФото: РТС

Биће то прва утакмица кошаркашица Звезде на евросцени послије 12 година.

Освајач Еврокупа 2019. године, актуелни освајач Купа Русије и четвртопласирана екипа руске Премијер лиге протекле сезоне је први противник у групној фази Еврокупа, у којој ће противници Звезде бити још Олимпијакос и Бидгошћ.

Тренер Црвене звезде Драган Вуковић истакао је да на почетку његов тим чека тежак испит.

- За нас је непознаница систем такмичења, мораћемо да се прилагодимо, нови смо. Незгодно је што је Оренбург, један од највећих кандидата за освајање Еврокупа, евролигашка екипа, наш противник одмах на почетку - истакао је Вуковић.

- Имају високе играчице, али имамо и ми наше квалитете. Као што су они нама непознаница, тако смо и ми њима. Борићемо се и трудити да се представимо у најбољем свјетлу, да видимо колико можемо - рекао је Вуковић за клупски сајт.

Капитен Невена Наумчев очекује добар меч.

- Драго нам је што ћемо представљати Црвену звезду у Европи, посебно значи нама које смо дужи период ту. Желимо да представимо клуб најбоље што можемо, вјерујем у своју екипу и нашу енергију. Очекујем добру утакмицу. Позивам публику да нас подржи у што већем броју и пружи нам додатну снагу - истиче Наумчева.

Улаз на утакмицу првог кола групе Е Еврокупа између Црвене звезде и Надежде из Оренбурга је бесплатан.