latinica  ћирилица
13/10/2021 |  16:44 ⇒ 16:44 | Аутор: СРНА

Миљановић: Лишено слободе седам лица, претреси на седам локација

У полицијској акцији кодног назива "Контакт" припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске лишили су слободе седам лица.
МУП Републике Српске -
МУП Републике Српске

Начелник Одјељења за односе са јавношћу МУП-а Републике Српске Мирна Миљановић изјавила је Срни да су полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске заједно са полицијским службеницима МУП-а Кантона Сарајево, а по наредби Кантоналног суда Сарајево реализовали акцију кодног назива "Контакт".

Она је нагласила да је извршен претрес на седам локација на подручју Републике Српске /Пале, Источно Ново Сарајево и Требиње/ и том приликом су пронађени предмети и трагови који ће послужити као доказ у даљем поступку.

- Ријеч је о већој количини новца, уговорима, полисе осигурања и друга документација, оружје, уређај за крађу возила-декодер, мобилни телефони и други предмети - навела је Миљановићева.

Она је нагласила да се све активности врше под надзором Кантоналног тужилаштва Сарајево, а осумњиченима се на терет ставља удруживање ради вршења кривичних дјела у вези са кривичним дјелима злоупотреба осигурања, примање дара и других облика користи, злоупотреба положаја или овлаштења и других кривичних дјела из Кривичног закона ФБиХ