latinica  ћирилица
13/10/2021 |  18:45 ⇒ 18:45 | Аутор: СРНА

Анђелковић: Запад хоће да заврши процес разбијања Срба

Западне силе потпаљују ватру на Косову и Метохији и у региону зато што нису завршиле процес разбијања српског народа и чине све да Срби буду поражени, оцијенио је некадашњи предсједник привременог Извршног вијећа Косова и Метохије Зоран Анђелковић.
Драгомир Анђелковић (Фото: mc.rs) -
Драгомир Анђелковић (Фото: mc.rs)

Коментаришући данашњи упад специјалаца РОСУ на сјевер Космета, Анђелковић је истакао да је то још један показатељ који говори да Запад потпаљује ватру како би разбио Србе.

- Саопштење КФОР-а, које су пренели београдски медији, је срамотно, јер они кажу да пажљиво прате ситуацију и да приштинска полиција спроводи операцију примене закона широм самопроглашеног Косова. То доказује гдје су и на чијој страни КФОР и НАТО - рекао је Анђелковић за Телевизију "Пинк".

Он је указао да српски народ на сјеверу Косова и Метохије, а нарочито његови политички представници, треба да се чувају да не упадну у опасну замку.

- На састанку са председником /Александром/ Вучићем у Рашки људи су говорили да не треба излазити на локалне изборе. Албански лидери би то вољели, јер рачунају да ће им Брисел и НАТО дозволити да у тој ситуацији у српским срединама поставе своја руководства - рекао је Анђелковић и замолио представнике српског народа да добро размисле о томе.