latinica  ћирилица
13/10/2021 |  21:45 | Аутор: СРНА

"Катастрофална ситуација у вези са ОБА"

Замјеник предсједавајућег Представничког дома БиХ Небојша Радмановић изјавио је да је ситуација у вези са Обавјештајно-безбједносном агенцијом БиХ катастрофа и да Република Српска има аргументе да ова агенција ради против ње.
Небојша Радмановић - Фото: РТРС
Небојша РадмановићФото: РТРС

Своју оцјену Радмановић је објаснио тиме да се у нормалној процедури и у складу са прописаним ротацијама не могу замијенити неки људи у ОБА.

- То не смије да се дешава у једној овако важној служби за државу. Оваквим начином рада доприносе рушењу БиХ, умјесто супротно - упозорио је Радмановић, додавши да је у свакој озбиљној земљи у свијету обавјештајна служба њен темељ.

Он је подсјетио да Република Српска никада није добила никакав извјештај о раду ОБА.

- Имамо аргуменате како ради против Републике Српске, њених изабраних функционера, како уз помоћ једног дијела сарајевског политичког естаблишмента не дозвољава да се промијени први и неки други људи - рекао је Радмановић за "Аваз ТВ".

Према његовим ријечима, сви су упознати о проблему са дипломама директора ОБА Османа Мехмедагића, истрагама, компромитујућим снимцима, што је у свакој земљи довољно да се промијени тај човјек.