latinica  ћирилица
13/10/2021 |  21:55 ⇒ 14/10/2021 | 09:04 | Аутор: РТРС

Додик: Спреман сам да разговарам, за разлику од њих увијек сам поштовао договор (ВИДЕО)

Спреман сам да причам, и увијек сам поштовао договор за разлику од њих, јер имали су међународну заједницу иза себе, коментарисао је евентуални састанак са Бакиром Изетбеговићем, предсједником СДА, Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ, гостујући у нашој емисији Телеринг.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

У петак сам у Сарајеву, али то уопште није важно, истакао је Додик, осврнувши се опет на концепт који предлаже:

- Ово је неспојиво. Да је правде и Божије и земаљске, једна имагинарна прича Бошњака и њиховог руководства, како они требају због неког будућег времена за 200 година да убаце мигранте, и да се прошире на Бањалуку, а да ће Срби да се иселе, зато као и трпе. За њих би најбоље било да су они посебна држава, па нек се зове и Босна, а да могу да је контролишу, па чак и нек се увежу конфедерално са државама којима желе, Турском, или већ с ким им је стало - нагласио је Додик.

Додик је поручио да Република Српска са таквим сценаријем нема проблем.

- Пустите нас да радимо и живимо на своме у добрим комшијским односима.  Спремни смо да прихватимо међународни споразум о демилиратизацији, да нема оружаних снага на овим просторима. Не могу то Бошњаци зауставити, то је неповратан процес - рекао је Додик.

Поручио је да је поносан на своје сараднике, коалиционе партнере, двије трећине у Народној скупштини Српске, који ће гласати за ова рјешења.