latinica  ћирилица
13/10/2021 |  22:10 ⇒ 22:50 | Аутор: РТРС

Додик: Опозиција продукује афере које нису од користи (ВИДЕО)

Опозиција продукује причу по систему управљања који долази са стране о неким разним стварима, међу којима је и кисеоник, и сада желе да то буде у жижи тема. Разумљиво је са неког политичког аспекта, али није од користи и нема логике, истакао је Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ, гостујући у нашој емисији Телеринг.

- Евидентно да је било проблема у процедурама око набавке кисеоника, али слушао сам бившу министарку Аустрије, која је узела податке и видјела је да кисеоник који се користи у УКЦ Српске, апсолутно исправан. Очигледно да је ту била свађа између различитих нивоа институција на нивоу БиХ и Агенције за лијекове. Логика каже, постоји проблем, идемо на Суд, и то треба да ради сваки политичар, што и тражи јавност, да Тужилаштво ради свој посао, и да дођемо до правих криваца - нагласио је Додик.

Додик је напоменуо да је опозиција Републике Српске прва тражила да се одлука Уставног суда БиХ о шумама Српске преиспита на ванредној сједници Народне скупштине Републике Српске.

- Чим се појавила одлука за ванредну сједницу Скупштине био је Мирко Шаровић, подржао га је Бореновић, а ја сам био тек трећи. Данас другачије причају. Уставни суд БиХ је направио ситуацију у којој треба да се боримо за право које је изборено Уставом БиХ - нагласио је Додик.