latinica  ћирилица
14/10/2021 |  07:48 | Аутор: ТАНЈУГ

Хапшења у црногорској полицији због Беливука и Миљковића

Више службеника црногорске Управе полиције ухапшено је због сумње да су злоупотребили положај укидањем забране уласка у Црну Гору криминалцима из Србије.
Привођење Беливука (фото: Ataimages) -
Привођење Беливука (фото: Ataimages)

Ријеч је дешавањима из 2020. године, а у питању су осумњичени Вељко Беливук и Марко Миљковић.

Према информацијама подгоричких Вијести, налог за хапшење издао је основни државни тужилац Вукас Радоњић, а по кривичној пријави државног секретара у Министарству унутрашњих послова Рада Милошевића.

Беливуку и Миљковићу била је изречена мјера забране уласка у Црну Гору из разлога националне и унутрашње безбједности.

Специјално државно тужилаштво Беливука и Миљковића, као и Небојшу Јанковића, Ратка Живковића и још неколико за сада неидентификованих чланова кавачког криминалног клана, сумњичи за убиство припадника шкаљарског клана Дамира Хоџића и његовог зета Адиса Спахића.

Главни специјални тужилац Миливоје Катнић рекао је у августу да је колегијум МУП-а у јануару донио одлуку да се Беливуку, званом Веља Невоља, и Миљковићу скине забрана уласка у Црну Гору, и да су стално праћени.

На ту изјаву су из МУП рекли да Колегијум МУП није донио ту одлуку и поручили да је забрана укинута 28. децембра 2020. године, а да су то једино могли да ураде бивши колегијум или менаџмент Управе полиције.

Из СДТ-а након тога су саопштили да је Катнић погријешио, те да је одлуку о скидању забране уласка у Црну Гору Беливуку и Миљковићу донео менаџмент Управе полиције.

Беливукова група и у Србији је оптужена за више убистава.