latinica  ћирилица
14/10/2021 |  10:24 ⇒ 10:24 | Аутор: Агенције

Ирвинг: Знам посљедице одлуке коју доносим

Кошаркаш Бруклина Кајри Ирвинг изајвио је да је свјестан какве ће посљедице да трпи због одлуке да не прими вакцину против вируса корона.
Кајри Ирвинг - Фото: Getty Images
Кајри ИрвингФото: Getty Images

Организатор игре Нетса није примио вакцину против корона вируса, а због правила у Њујорку, он не може да тренира и игра са екипом.

- Греше ако ме представљају као хероја или негативца, то није била моја намјера. Ријеч је о избору онога што је најбоље за вас. Мислите да желим да изгубим новац, да заиста желим да одустанем од свог сна да освојим лигу? Да желим да се одрекнем свог посла? Да желим да сједим код куће? Не треба да се дијелимо, већ да поштујемо свачији избор - рекао је Ирвинг у свом обраћању на Инстаграму.

Свако има право да ради оно за шта сматра да је за њега најбоље, каже плејмејкер Бруклина.

- Тужно је видјети како се свијет дијели због ове ситуације. Ово су луда времена. Нисам антиваксер. Ради се о ономе што мени океј, што ми прија. Осјећам се несигурно и то је у реду. Знам посљедице одлуке коју доносим. Нисам никога повриједио. Нисам починио никакав злочин - додао је Ирвинг.

Он је истакао да је уз све оне који су остали због посла јер нису вакцинисани, као и уз оне који су одлучили да се ваквинишу и који желе да буду безбиједни.

- Подржавам и поштујем свачију одлуку. Свјестан сам финансијских посљедица које ћу трпјети, али реалност је таква да морам да будем вакцинисан да бих био у Њујорку, да бих био са тимом. Одлучио сам да се не вакцинишем и молим вас све да поштујете тај избор. Наставићу да тренирам, како бих био у форми и спреман да заиграм - рекао је Ирвинг.

Он је истакао да се не повлачи и да неће одустати од кошарке.