latinica  ћирилица
14/10/2021 |  10:32 ⇒ 10:36 | Аутор: sputniknews.com

Серијски убица дјеце побјегао из затвора, покренута велика полицијска акција (ВИДЕО)

Мастен Ванџала, који је признао да је убио најмање 14 дјечака у Кенији, побјегао је из затвора. Полиција је покренула велику акцију потраге за серијским убицом, а због његовог бјекства ухапшена су тројица полицајца.
Мастен Ванџала, серијски убица (Фото: citizentv.co.ke) -
Мастен Ванџала, серијски убица (Фото: citizentv.co.ke)

Овај серијски убица, који је признао убиства дјеце, требало је да се данас појави пред судом, али је нестао из притворске ћелије у Најробију, преносе локални медији.

Он је приведен током истраге серије убистава дјеце у Најробију и на истоку и западу Кеније, који су шокирали ту земљу. Признао је да је, представљајући се као фудбалски тренер, мамио дјечаке, а потом их дрогирао и убијао, у неким случајевима чак пијући њихову крв, тврде кенијски медији.



Тројица полицајаца који су били на дужности у полицијској станици Џого роуд, гдје се Ванџала налазио у притвору, ухапшена су. Међу њима је и помоћник командира те станице.

Ванџала је ухапшен у јулу, када је покушао да изнуди новац од родитеља једног од несталих дјечака. Тада је признао да је током четири године киднаповао и убио 12 од 14 дјеце која му се стављају на терет. До сада је нађено пет тијела дјечака.

Околности његовог бјекства из затвора још су нејасне, а неки локални медији наводе како је нестао током вечере, када је посљедњи пут виђен. Тада је дошло до нестанка струје, а Ванџале није било на јутарњем пребројавању притвореника.