latinica  ћирилица
14/10/2021 |  13:03 ⇒ 13:04 | Аутор: srpskainfo.com

Далић не жели Србију у баражу за СП

Селектор фудбалске репрезентације Хрватске Златко Далић не крије да селекцију Србије не жели као ривала у баражу за одлазак на Свјетско првенство наредне године.

Србија је тренутно прва у својој групи (уз утакмицу више од Португала), док је селекција Хрватске у својој квалификационој групи друга, иза селекције Русије, па се многобројнији медији већ баве чињеницом да ове двије селекције могу да буду потенцијални ривали за одлазак на Свјетско првенство.

Наравно, утакмица би се играла у финалу баража, а постоји и шанса да се обје селекције директно квалификују на Мундијал ако изборе прво мјесто у својим групама.

- Хајде прво да размишљамо како да одемо директно. Нас чека меч са Малтом у гостима, па са Русијом код куће и са двије побједе хоћемо да се пласирамо директно на Мундијал. Србија може да побиједи Португал у Лисабону и ја јој искрено то желим. Није то немогуће. Ако би се ипак нашли у баражу, онда не бих волио да се сретну Хрватска и Србија - истакао је Далић.

Објаснио је и због чега је то тако.

- Србија има сјајне играче који наступају у одличним клубовима. Много је њих из врха европског фудбала и не би било лако побједити их. Бараж је компликован, све стаје у двије утакмице и због тога је огроман притисак...Строго фудбалски гледано било би тешко изборити се са Србијом на терену - навео је хрватски селектор.

Далић не крије да је одушевљен радом селектора Србије Драгана Стојковића.

- Пратим како игра Србија, баш сам гледао меч са Азербејџаном и свиђа ми се како је српска репрезентација изгледала на терену. Доста је доминантна у односу на противнике. Квалитет српских играча није никад био споран, а сад је са Пиксијем све дошло на своје. Не вјерујем да би иком било драго да игра са Србијом - подвукао је Далић.