latinica  ћирилица
14/10/2021 |  13:46 | Аутор: Агенције

ФСС и Живковић раскинули сарадњу

Фудбалски савез Србије и селектор младе репрезентације Звонко Живковић споразумно су раскинули уговор, саопштио је ФСС.

Савез се захвалио на сарадњи Живковићу и пожело му све најбоље у даљој каријери, а за вршиоца дужности селектора младе репрезентације именован је Александар Рогић са својим стручним штабом.

- Захвалио бих се ФС Србије на указаном повјерењу. Желио сам да постигнем много више него што смо урадили у ова четири кола. Нажалост то се није догодило. Новом стручном штабу, селектору, играчима и ФС Србије желим све најбоље у наставку квалификација и даљем раду. Такође бих селектору А тима Драгану Стојковићу пожелио да са сениорском репрезентацијом оствари пласман на Свјетско првенство у Катару 2022. године - истакао је Живковић.

Живковић је смијењен након лоших резултата у квалификацијама за ЕП, пошто Србија послије четири утакмице у групи има само четири бода.

Уписани су порази од Украјине (0:1) и Француске (0:3), реми са Сјеверном Македонијом (0:0) и побједа против Јерменије (4:1).

Млада репрезентација Србије квалификације за ЕП наставља у новембру утакмицама против Фарских Острва у Новом Саду и Украјине у гостима.