latinica  ћирилица
14/10/2021 |  14:54 ⇒ 14:55 | Аутор: СРНА

Вукановић: Ни мјесто ни вријеме да Вучић саопштава крупне ствари о Српској

Народни посланик Небојша Вукановић сматра да је предсједник Србије Александар Вучића, ако већ има сазнања да најмоћније земље свијета желе до прољећа да укину Републику Српску, требао то да саопшти политичким представницима из Српске, а не да о тако крупним питањима говори на конференција за новинаре у Рашки.
Небојша Вукановић - Фото: РТРС
Небојша ВукановићФото: РТРС

- Ако Вучић има таква сазнања то се не говори на конференцији за новинаре са људима на Косову, већ је требало да позове све политичке представнике из Републике Српске и каже да је таква ситуација, да желе да нас униште и шта да предузмемо да спасимо Републику Српску - рекао је Вукановић.

Он сматра да јуче није било ни вријеме ни мјесто да се говори о тако крупним питањима.

Вукановић је навео да су Вучић и Милорад Додик коалициони партнери и да по ко зна који пут у кризи "Вучић прилази Милораду Додику".

- Сигуран сам да та Вучићева изјава иде на руку Милораду Додику који каже: "Ево видите да сам ја у праву, они желе да укину Републику Српску" - рекао је Вукановић одговарајући на новинарско питање да ли је јучерашња изјава предсједника Србије Александра Вучића скретање пажње, с обзиром на то да опозиција често говори да власт Републике Српске изјавама о укидању Републике Српске скреће пажњу са других тема.

Вукановић је позвао Вучића, ако је Србин и патриота, да престане да помаже и пружа подршку ономе ко, како он сматра, систематски разара Републику Српску".