latinica  ћирилица
14/10/2021 |  16:09 ⇒ 19:44 | Аутор: РТРС

Одржан састанак званичника Српске са амбасадорима европских земаља у БиХ (ФОТО)

У сједишту Републике Српске у Источном Сарајеву одржан је састанак званичника Републике Српске са амбасадорима европских земаља у БиХ.
Састанак званичника Републике Српске са амбасадорима европских земаља - Фото: РТРС
Састанак званичника Републике Српске са амбасадорима европских земаљаФото: РТРС

Од 28 позваних представника амбасадора земаља, састанку се одазвало њих 14.

Из Кабинета српског члана Предсједништва за РТРС потврђено је да ово није био састанак са амбасадорима Квинте.

Ипак, у Сарајеву хитно су одлучили да сазову сједници Управног одбора Савјета за имплементацију мира, а из Амбасаде Руске Федерације изузели су мишљење из данашње заједничке изјаве амбасадора Управног одбора Савјета за спровођење мира, који су потврдили да је за грађане БиХ од кључног значаја да функционишу институције на свим нивоима власти.

Састанку су приусутвовали предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, предсједник Владе Српске Радован Вишковић, предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија и замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентране скупштине БиХ Никола Шпирић.

Састанак званичника Републике Српске са амбасадорима европских земаља (Фото: РТРС)

Присуствовали су и предсједници политичких партија владајуће коалиције у Републици Српској Драган Чавић, Дарко Бањац и Ненад Стевандић.

Представници из Амбасаде Велике Британије раније су навели су да неће приусуствовати састанку у Источном Сарајеву, али су српском члану Предсједништва Милораду Додику понудили састанак са њима и партнерским амбасадама.