latinica  ћирилица
14/10/2021 |  18:59 ⇒ 15/10/2021 | 09:01 | Аутор: СРНА

Додик: Шаровићу треба појашњење око чега се води политичка борба (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик позвао је данас у Источном Сарајеву лидера СДС-а Мирка Шаровића на дијалог како би му објаснио разлоге због којих се за Републику Српску води тешка политичка борба.
Милорад Додик (Фото:www.gov.spb.ru) -
Милорад Додик (Фото:www.gov.spb.ru)

Након што је Шаровић рекао да је чуо изјаву предсједника Србије Александра Вучића да ће странци до прољећа тражити нестанак Републике Српске, али да није чуо да ли је власт у Српској крива и колико за овакво стање у БиХ, Додик је упитао зар Вучић треба да му каже да се већ 20 година покушава укинути Република Српска.

- То је уопште позната ствар и то се покушава на разне начине - голим насиљем, поквареним, прикривеним мјерама Уставног суда БиХ у овом времену... То се чини без оклијевања и то се види - указао је лидер СНСД-а.

Додик се на данашњој конференцији за новинаре захвалио Вучићу за бригу за Републику Српску.

- Захваљујући нашим упозорењима он је спознао да се то дешава, а не Шаровић који нема времана да оде у Београд, осим да обави приватне послове, боравећи стално у британској, америчкој или њемачкој амбасади - рекао је Додик.

Он је изразио чуђење да човјек који је толико година у политици изађе недавно у јавност и каже да ова власт ништа није урадила.

- Знам да су се неки његови рођаци лијечили у Болници "Србија" и он зна да је то направила Влада Републике Српске. Не вјерујем да се није провозао путем од Лукавице до Јахорине да погледа то чудо које се, у инвестиционом смислу, горе дешава. Јахорина је данас, послије Београда на води, локалитет највећег улагања на Балкану - истакао је Додик.

Он је рекао да то сви виде и да су поносни на то, осим Шаровића.

- Данас је квадратни метар земљишта на Јахорини скупљи него у центру Бањалуке, што говори о томе да смо предано радили на економији и да у задњем тромјесјечју имамо повећање домаћег производа до 10 одсто и да смо прешли просјечну мјесечну плату од 510 евра, што говори о томе да је увоз покривен нашим извозом 80 одсто, а био је 30 одсто за вријеме Шаровића и његове памети - навео је српски члан Предсједништва БиХ.

Додик је рекао да му је "Шаровић признао да већину његових саопштња пише "БН телевизија" и да он то не може да оспори.

- И сад дођете у позицију да он и БН телевизиј` каже није тако, али сам ја свједок да јесте - потврдио је он.

Додик је позвао Шаровића на дијалог да му објаснимо разлоге због чега се води политичка борба за Српску.

- Ја ово не радим због мог комодитета и људи око мене. Да хоћу комодитет био би безличан као он. Ово је тешка политичка борба коју водимо и ја нисам несвјестан изазова који ме чекају, али сам добро процијенио и прорачунао да сви изазови могу да иду на мене и моје сараднике, а да на Републику Српску неће ићи - поручио је он.

Додик каже да Шаровић рачуна да ће његови спонзори из америчке, њемачке и британске амбасаде да га смијене, како би лидер СДС-а постао важан. Он је подсјетио да Шаровић није побједио ни на свом гласачком мјесту у Источном Сарајеву.