latinica  ћирилица
14/10/2021 |  19:50 ⇒ 22:18 | Аутор: РТРС

Преминуо глумац Марко Живић

Глумац Марко Живић преминуо је од посљедица вируса корона у болници "Драгиша Мишовић" у Београду.

Живић је посљедње три недјеље провео на болничком лијечењу, а стање му се све више погоршавало. Остаће упамћен по богатој позоришној и телевизијској каријери.

Марко Живић пребачен је у болницу "Драгиша Мишовић" прије три недјеље, али му се стање прије недјељу дана погоршало, па су љекари морали да га интубирају.

Живић је имао обострану упалу плућа, а добио је и бактерију у дигестивном тракту која је додатно закомпликовала његово стање.

Глумац је 2008. године открио да болује од рака желуца и једњака. Послије тешке операције и лијечења, успио је да се опорави. Преминуо је у 49. години.

Марко Живић рођен је 4. априла 1972. године у Крушевцу.

Завршио је глуму 1995. године на Академији умјетности у Новом Саду у класи професора Радета Марковића. Радио је у позоришту и на филму. Био је у сталној глумачкој постави у Позоришту на Теразијама, и стални члан Београдског драмског позоришта гдје је играо у представама "Кад су цветале тикве", "Не играј на Енглезе", "Свирај то поново Сем", "Лет изнад кукавичјег гнезда", "Делиријум тременс", а играо је и у другим позориштима. Добитник је многих награда. Водио је емисију "Марко Живић шоу" на ТВ Фокс.

Бавио се и хуманитарним радом. Такође је водио и квиз од пет циклуса "Здраво Европо". Од јануара 2015. године учествовао је у талент-шоу програму "Аудиција", који се емитовао на телевизији Пинк, као један од чланова жирија.

Дао је глас медвједу Балуу у српској верзији "Књиге о џунгли 2", Ним Галуу у синхронизованом филму "Епик", Рафаелу у филмовима "Рио" и "Рио 2", Миру у филму "Артур и Минимоји" и мишу Мортону у синхронизованој верзији "Хортона."