latinica  ћирилица
14/10/2021 |  20:00 ⇒ 22:25 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Европски амбасадори изразили разумијевање

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да су европски амбасадори на данашњем састанку са представницима Српске изразили разумијевање.
Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Недељко ЧубриловићФото: СРНА

- Не може се говорити о некој толеранцији, али је сигурно да постоји разумијевање - рекао је Чубриловић у изјави за Срну.

Он је истакао да су представници Републике Српске на састанку указали да нико у Српској не ради на издвајању или промјени граница.

- Указали смо на чињеницу да такозвана међународна заједница на БиХ гледа као на експеримент и да је било довољно времена да би се престало са експериментисањем народима, државном заједницом, ентитетима - додао је Чубриловић.

Он је истакао да би требало више да се уважава чињеница шта је све прошао овај народ и да сви треба да раде на томе да се тензије смање.

- Република Српска треба да зашити свој интерес јер свака интервенција или високог представника или Суда БиХ ставља Српску у неповољан положај. Мислим да је томе дошао крај и да се ово не може схватити као нечији хир, него заиста као потреба да се престане са тим - поручио је Чубриловић.

У сједишту Републике Српске у Источном Сарајеву данас је одржан састанак званичника Српске са амбасадорима европских земаља у БиХ.

Састанку су присуствовали предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, предсједник Владе Српске Радован Вишковић, предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија и замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић.

Присутни су били и предсједници политичких партија владајуће коалиције у Републици Српској Драган Чавић, Дарко Бањац и Ненад Стевандић.