latinica  ћирилица
15/10/2021 |  07:18 ⇒ 13:25 | Аутор: СРНА

Митровић: Спајања моста преко Саве код Градишке значајно за све (ВИДЕО)

Повезивање Републике Српске, БиХ са Хрватском и Европском унијом са модерним мостом и коридором који ће спојити БиХ са коридором 10, а тиме ЕУ и јужним дијелом Балкана је велика ствар како за наше привреднике и грађане тако и за околину, рекао је Војин Митровић министар комуникација и транспорта у Савјету министара гостујући у Јутарњем програму наше телевизије.
Војин Митровић гост Јутарњег програма - Фото: РТРС
Војин Митровић гост Јутарњег програмаФото: РТРС

Истакао је да ће данас са државним секретаром министарства мора, промета и инфраструктуре Хрватске Томиславом Михотићем присуствовати свечаној церемонији спајања моста преко ријеке Саве код Градишке.

- Након десетак година или петнаест година имамо прилику да аутопут од Бањалуке до Градишке практично спојимо са мостом који се ради од краја 2019. и очекујемо завршетак у мају 2022 године - рекао је Митровић.

Овом догађају присуствоваће и директор Сталног секретаријата Транспортне заједнице Матеј Закоњшек и шеф Сектора за кооперације при Делегацији ЕУ у БиХ Стефан Елеро.

Церемонија спајања моста биће одржана у 12.00 часова, након чега су у 12.15 часова планиране изјаве за медије, најављено је из Министарства комуникација и транспорта у Савјету министара.

Камермани и фото-репортери у заказано вријеме треба да буду на позицији моста Градишка гдје ће моћи да сниме кадрове, након чега ће се Митровић, Михотић, Закоњшек и Елеро обратити медијима.