latinica  ћирилица
15/10/2021 |  09:24 ⇒ 09:31 | Аутор: СРНА

Затражен притвор за 10 лица ухапшених у акцији "Контакт"

Тужилаштво Кантона Сарајево затражило је одређивање једномјесечног притвора за 10 лица ухапшених у акцији "Контакт" због учествовања у фингирању саобраћајних удеса, док је за једним лицем затражено расписивање потјернице.
Акција "Контакт" (фото:RADIO SARAJEVO) -
Акција "Контакт" (фото:RADIO SARAJEVO)

Од 10 лица за које је Тужилаштво од Општинског суда у Сарајеву затражило одређивање притвора, пет се терети за удруживање ради чињења кривичних дјела у вези са злоупотребом осигурања и кривотворење исправе.

Три полицијска службеника МУП Кантона Сарајево, која су ухапшена у акцији, као и једно физичко лице терете се за привредни криминал, док је за лицем које се налази у бјекству, осим притвора, затражено и расписивање потјернице, саопштено је из Тужилаштва Кантона Сарајево.

За још три службеника МУП-а Кантона Сарајево затражене су мјере забране приближавања радном мјесту и обављања дужности полицијског службеника.

Притвор је за све осумњичене предложен због опасности да би боравком на слободи могли утицати на свједоке, ометати кривични поступак, те због опасности од понављања кривичних дјела, наводи се у саопштењу.