latinica  ћирилица
15/10/2021 |  10:14 ⇒ 10:15 | Аутор: БЕТА

Амерички милијардер осуђен на доживотни затвор због убиства пријатељице (ВИДЕО)

Богати амерички насљедник Роберт Дарст, прослављен по документарцу на телевизији ХБО, осуђен је синоћ на доживотни затвор у суду у Лос Андјелесу без могућности условног ослобађања, због убиства најбоље пријатељице.

Мултимилионер (78) проглашен је кривим у септембру за убиство пријатељице Сузан Берман у њеној кући у Беверли Хилсу 2000. године, да би је спријечио да говори полицији о нестанку његове супруге Катлин двије деценије раније.

- Тај злочин је убиство свједока - рекао је судија Марк Виндам прије него што је изрекао казну и додао да је та околност у огромној мјери отежала тај страшни и узнемирујући злочин.

Судија је одбацио захтјев одбране за ново суђење оцијенивши да има довољно доказа и то застрашујућих о његовој кривици.

Суд је саслушао и сина жртве. Рођаци Сузан Берман молили су га пред судом да каже гдје се налази тијело његове супруге Катлин.

Током суђења Роберт Дарст који се изјаснио да није крив, скоро непомично је сједио у својим колицима.

Тужиоци сматрају да је Сузан Берман помогла Роберту Дарсту да прикрије своју улогу у убиству супруге Катлин и да је Дарст убио Берман да би је спријечио да одговара њујоршким полицајцима који су испитивали нестанак његове супруге 1982. године.

Црна овца једне од највећих њујоршких породица власника некретнина Роберт Дарст ухапшен је у марту 2015. године уочи емитовања посљедње епизоде биографског документарца у шест дијелова на ХБО "Џинкс".

Серија се бавила другом крвавом епизодом из живота Роберта Дарста, убиства сусједа кога је касније раскомадао и бацио у море. Он је ослобођен кривице за тај злочин захваљујући војсци престижних адвоката који су га бранили на основу разних аргумената укључујући легитимну одбрану, случајно испаљивање метка и чинова почињених под утицајем алкохола.

У документарцу "Џинкс" изгледало је као да је Дарст нехотице признао кривицу, када је себи у браду мумлао док је био у тоалету, а бежични микрофон му није био искључен: "Шта сам урадио, очигледно сам их све убио".