latinica  ћирилица
15/10/2021 |  11:06 ⇒ 11:07 | Аутор: sputniknews.com

У БиХ стиже Bloomberg Adria - прва мултиплатформа за југоисточну Европу

Bloomberg Media и MTel Swiss, емитер у већинском власништву Телекома Србија, данас су најавили споразум о стварању прве пан-регионалне мултиплатформске мреже за пословне вијести у југоисточној Европи, са центрима у Србији, Хрватској, Словенији, Босни и Херцеговини и Сјеверној Македонији.
Блумберг адрија (Фото: SCREENSHOT / PROMO) -
Блумберг адрија (Фото: SCREENSHOT / PROMO)

Са планом да отпочне са радом 2022. године, Bloomberg Adria бавиће се пословним и финансијским вијестима, анализама и подацима о растућој заједници доносилаца пословних одлука и будућих лидера у региону, преко електронских (ТВ), штампаних и дигиталних медија као и мобилиних и друштвених мрежа.

Bloomberg Adria ће се ослањати на снагу Bloomberg-ових 2.700 новинара и аналитичара из 120 земаља широм свијета у стварању и успјешном функционисању нове платформе, која ће комбиновати локално извјештавање и покривање широке глобалне економије и тржишта. Укључиваће преведени Bloomberg-ов садржај, као и изворно извјештавање продуцирано из специјализованих уредништава у Београду, Загребу, Сарајеву и Скопљу.

- У Bloomberg Mediji одлучни смо да изградимо водећу глобалну бизнис и финансијску мултиплатформску медијску компанију, пружајући поуздан садржај укоријењен у подацима - рекла је Со Јун Канг, глобална водитељка медијске дистрибуције Bloombergа и додала: "Bloomberg Adria проширује наше глобално присуство на нову публику у југоисточној Европи која тражи врхунске, глобалне пословне вијести које ће им помоћи да остану информисани“.

- У пословном свијету који се мијења невјероватном брзином, доступност релевантних, тачних информација и независне стручне анализе од пресудног су значаја за доношење добрих пословних одлука. Bloomberg је већ дуго синоним за поуздане пословне информације и узбуђени смо што сарађујемо са Bloomberg Media на лансирању платформе Bloomberg Adria, како бисмо донијели тачне и поуздане пословне вјести у Србију и на регионално тржиште - рекао је Владимир Лучић, генерални директор Телекома Србија.

О Bloomberg Media

Bloomberg Media је водећи, глобални мултиплатформски бренд који доноси доносиоцима одлука правовремене вијести, анализе и сазнања о пословању, финансијама, технологији, климатским промјенама, политици и још много тога. Редакција броји преко 2.700 новинара и аналитичара и допире до утицајне публике широм свијета на свим платформама, као што су дигиталне, друштвене, ТВ, радијске, штампане као и догађаји уживо. Bloomberg Media је дио Bloomberg LP-а.

Посјетите bloombergmedia.com за више информација.

О Mtel Swiss

Mtel Swiss је дио Мтел групе, у власништву Arena Channels Group и Телекома Србија. Mtel Swiss сарађује са глобалним медијским компанијама и дистрибуира њихов садржај великим емитерима, каналима и платформама.

О Телекому Србија

Телеком Србија је лидер на тржишту телекомуникација у Србији и пружа јединствено и интегрисано корисничко искуство. Са разноврсним портфолијем телекомуникационих услуга и директним пословањем у неколико земаља у региону, своје услуге пружа за више од 10 милиона корисника, док је глобално присутан кроз продају телевизијских услуга широм свијета. Компанија је изградила сопствене капацитете у области производње и дистрибуције ексклузивних ТВ серија, филмова и врхунских спортских садржаја. Преко ексклузивног партнерства са Еуроњузом, Телеком Србија је недавно покренула информативни канал Euronews Sеrbia. Телеком Србија је партнер и емитер Лиге шампиона, Лиге Европе, италијанске Серије А и шпанске Ла Лиге, НБА, а од 2022. и енглеске Премијер лиге.