latinica  ћирилица
15/10/2021 |  11:15 | Аутор: Б92

Надал: Новак је играч без мане

Рафаел Надал је већ недјељама на паузи и неће играти до краја сезоне, али је зато похвално причао о највећим ривалима, Новаку Ђоковићу и Роџеру Федереру.
Ђоковић - Надал (фото:Philippe Montigny/FFT) -
Ђоковић - Надал (фото:Philippe Montigny/FFT)

У интервјуу за јапански магазин Буншун, шпански тенисер је открио како је доживио пораз од Новака Ђоковића на Ролан Гаросу.

- Мислим да је Новак био паметнији и ефикаснији од мене, нарочито када је била ријеч о избору удараца тог дана, а мени је дјеловало да је свежији. Желеи сам да освајам тај турнир што је могуће дуже, али се та серија прекинула. Не жалим, горим од жеље да Ролан Гарос опет буде у мом знаку наредне године - рекао је Надал.

Потом је похвалио свјетског броја један, који је послије Париза био најбољи и у Лондону, на Вимблдону.

- Новак је савршен тенисер, нема слабости. Може да игра једнако добро на шљаци, тврдим подлогама, трави. Ове године показује сјајну стабилност. Чак и у данима када не дјелује да је у ритму, та енергија коју он има и осјећај да ће побиједити му дефинитивно помажу - додао је Рафа.

Није штедио комплименте ни на рачун Федерера.

- Роџер је такође савршен играч. Модеран стил његове игре је нешто вансеријско. Његовим противницима је тешко да предвиде шта ће одиграти јер има разне варијације у игри - каже Надал.

Ова велика тројка свјетског тениса је обиљежила овај спорт у протеклих деценију и по.

- Није лако поредити ово што смо урадили нас тројица са другим спортовима и историјским достигнућима, али сам сигуран да је наше дугогодишње надметање помогло да се усмјери пажња ка тенису. Даје одличан примјер дјеци и младима. Одувијек сам био свјестан тога - признаје Надал.

Каже и да би требало обратити пажњу на генерацију играча која пријети да их скине са пијадестала, прије свих ту су Зверев, Циципас, Медведев.

- Нису још успјели да нас у потпуности смијене, али њихов напредак је примјетан. Стефанос Циципас је играо финале Ролан Гароса ове године, имао је ту сјајну борбу са Новаком, док је Зверев играо финале УС Опена прошле године и све је ближи трофеју. Лично, мислим да су Доминик Тим и Данил Медведев способни за велика дјела - поручио је бивши број један.