latinica  ћирилица
15/10/2021 |  11:47 ⇒ 02/02/2022 | 18:17 | Аутор: СРНА

Деђански: Жалосно политичко незнање опозиције о опасностима за Српску

Политички аналитичар из Београда Стевица Деђански каже да је оно што је рекао предсједник Србије Александар Вучић да има сазнања да најмоћније земље свијета до прољећа желе да укину Републику Српску, свима јасно и да не вјерује у политичко незнање неких политичара у Српској, које је жалосно.
Стевица Деђански - Фото: СРНА
Стевица ДеђанскиФото: СРНА

- Оно што је рекао Вучић је свима јасно већ две до три године, само што је он то рекао јавно и то има озбиљну тежину - рекао је Деђански Срни, коментаришући изјаве појединих опозиционара у Српској који не вјерују да је Српска у опасности и поред Вучићевих изјава.

Он сматра да је позиција опозиције у Републици Српској "мало шизофрена" јер су се с једне стране окупили око осуде "Инцковог закона", а с друге стране својим изјавама демонизују српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика оптужујући га да је за све крив.

- Мислио сам да су се опаметили и да су схватили да су национални интереси изнад чисте политике. Али, сада својим изјавама показују да они то желе да искористе да, исто као што покушава и /лидер СДА/ Бакир Изетбеговић, покажу да је за све крив Додик - навео је Деђански.

Он је рекао да то значи да опозиција у Српској враћа своју политичку борбу и покушава да демонизује Додика како би профитирала, а не схвата да тиме сада, у ствари, сијече грану на којој сједи, односно сијече грану Републици Српској.

- Још не могу да верујем да је њима исто циљ да Република Српска нестане, али мислим да својим изјавама и понашањем доприносе томе - додао је Деђански.

Према његовим ријечима, Запад жели да уради двије ствари, а то је да Србији отме Косово и Метохију, а Републику Српску утопи у БиХ.

- И они не крију да то раде и очигледно је да ће се притисци појачавати. Видимо сваког дана све више притисака - рекао је Деђански.

Он је истакао да зато просто више не вјерује у политичко незнање неких политичара који су ту толико година и деценија, већ да постоји само лична острашћеност, као што и у Србији постоји дио опозиције који је, због мржње према Вучићу, спреман да прода национале интересе.

- Тако и у Републици Српској. То је заиста жалосно - навео је Деђански.