latinica  ћирилица
15/10/2021 |  12:03 ⇒ 12:36 | Аутор: ТАНЈУГ

Џони Деп 19. октобра у Београду на промоцији анимираног серијала (ВИДЕО)

Прослављени холивудски глумац Џони Деп долази у Београд 19. октобра поводом промоције првог анимираног серијала Puffins, произведеног у Србији у продукцији компаније "Archangel Digital Studios" Милоша Биковића, креираног од стране италијанског студија Iervolino Studios (ИЕС).

Овом приликом компанија ИЕС ће и свечано отворити свој студио у Београду.

- Веома сам срећан због тога што сам, упркос непредвиђеним дешавањима у свијету, успио да одржим обећање које сам дао прошле године, а то је да ће Џони Деп доћи у Београд, и то као наш гост - рекао је Андреа Иерволино, директор и оснивач продуцентских компанија.

- Једва чекам да заједно са њим и Милошем Биковићем, као нашим стратешким партнером, представимо јавности у Србији оно на чему смо радили у протеклих годину дана - навео је италијански продуцент Иерволино.

Током београдске посјете 19. октобра, Џони Деп, Андреа Иерволино, Моника Бакарди (суоснивач италијанских компанија) и Милош Биковић представиће јавности свој најновији заједнички пројекат, реализован уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије.

Славни глумац је играо у запаженом дугометражном филму ове продукције - "Чекајући варваре" (2020), рађен по истоименом роману јужноафричког нобеловца Џона Максвела Куција, који је написао и сценарио.

Режију је потписао истакнути колумбијски редитељ Сиро Гера, у свом првом остварењу на енглеском језику, док су главне улоге имали Џони Деп, Роберт Патинсон и Оскаровац - Марк Рајланс.

Холивудски глумац је давне 1992. године играо у независном америчком филму "Аризона Дрим" нашег редитеља Емира Кустурице, и касније (2009) је био гост на фестивалу "Кустендорф" на Мећавнику.

Продуцент Иерволино је током снимања анимиране серије, рекао да су у екипи сви веома узбуђени што су још једном постигли договор са Џонијем Депом, и истакао да су успешно сарађивали на споменутом играном филму "Чекајући Варваре".

Прва сезона првог анимираног серијала креираног у Србији, састављена од 54 епизоде најквалитетнијег садржаја за дјецу и све љубитеље анимације, биће ускоро доступна на стриминг платформама широм свијета, најавили су из продукције.