latinica  ћирилица
15/10/2021 |  12:20 ⇒ 12:24 | Аутор: СРНА

Измјештено 125 миграната из напуштених објеката у центар Липа

Инспектори Службе за послове са странцима, уз асистенцију полиције, пронашли су и измјестили 125 миграната из напуштених објеката у насељу Жегар-Ведо Поље у Бихаћу у привремени прихватни центар Липа.
Камп Липа - Фото: РТРС
Камп ЛипаФото: РТРС

Инспектори Службе за послове са странцима, уз асистенцију припадника МУП-а Унско-санског кантона и полиције из Бихаћа, извршили су контролу кретања и боравка миграната на овој локацији и затекли 125 мушкараца поријеклом из Авганистана и Пакистана од којих и два малољетника без пратње.

Мигранти су измјештени у привремени прихватни центар Липа, гдје им је пружена медицинска помоћ, извршена идентификација и регистрација, те обезбијеђени смјештај, храна и остали непрехрамбени производи.

Малољетна лица без пратње је преузео старатељ Центра за социјални рад Бихаћ и они ће бити смјештени у Центар за дјецу и младе Добој Исток.

Ово је наставак континуираних оперативних акивности Службе за послове са странцима на измјештању миграната из напуштених објеката у привремене прихватне центре с циљем што бољег управљања миграцијским процесима, у координацији са локалним властима на подручју Унско-санског кантона.