latinica  ћирилица
15/10/2021 |  13:00 | Аутор: СРНА

Чубриловић: До краја мјесеца приједлози измјена закона о враћању надлежности Српској

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић очекује да ће до краја мјесеца у парламент стићи приједлози измјена и допуна закона у вези са враћањем надлежности Републике Српске, након чега ће врло брзо бити заказана посебна сједница Народне скупштине.
Недељко Чубриловић - Фото: Глас Српске
Недељко ЧубриловићФото: Глас Српске

- Разматрање ових приједлога закона и одржавање посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске не зависи од нас, већ од оних који припремају измјене и допуне тих законских рјешења - рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци.

Коментаришући јучерашњи састанак у Источном Сарајеву највиших званичника Републике Српске са амбасадорима европских земаља у БиХ, Чубриловић је навео да су амбасадори показали разумијевање за питања која је руководство Републике Српске пред њих изнијело.

- Није била подршка, али није било ни напада изузев представника ЕУ који је на том састанку показао доста некоректности и неразумијевања многих ствари и политичких процеса који се овдје дешавају - објаснио је Чубриловић.

Он је нагласио да нико у Републици Српској не призива рат и не тражи сецесију и оно што Дејтонским мировним споразумом није дефинисано, истичући да је то на јучерашњем састанку јасно речено.

Чубриловић је рекао да је захвалан амбасадорима и представницима амбасада на интересовању које су показали кроз своја обраћања на састанку.