latinica  ћирилица
15/10/2021 |  15:18 ⇒ 16:02 | Аутор: СРНА

"Зарубежњефт" планира да прошири пословање у Српској

Генерални директор "Зарубежњефта" Сергеј Кудрјашов на састанку у Москви са министром енергетике и рударства Републике Српске Петром Ђокићем истакао је да је ова руска компанија спремназа реализацију нових пројеката у Српској, нарочито у области производње компримованог гаса и кориштења обновљивих извора енергије.
Петар Ђокић са руководством Зарубежњефта - Фото: СРНА
Петар Ђокић са руководством ЗарубежњефтаФото: СРНА

Ђокић и Кудрјашов разговарали су данас о унапређењу пословања компаније "Зарубежњефт" у Рафинерији нафте Брод, Рафинерији уља Модрича и Републици Српској уопште, као и плановима за реализацију нових пројеката, саопштено је из ресорног министарства.

Кудрјашов је захвалио Ђокићу и институцијама Српске за досадашњу велику подршку, те навео да компанија на чијем је челу планира да настави и унаприједи пословање у Републици Српској у складу са савременим трендовима у области енергетике.

О тим трендовима, између осталог, било је ријечи и током Међународног форума "Руска енергетска седмица", а они подразумијевају производњу "чисте енергије", нарочито из енергије воде и сунца.

Кудрјашов је додао да ће компанија "Зарубежњефт" учинити све да повећа обим инвестиција у Републици Српској, што ће засигурно бити и добар стимуланс за отварање нових радних мјеста.

Ђокић је нагласио да је Република Српска опредијељена да и даље успјешно сарађује са компанијом "Зарубежњефт" и да ће компанија имати максималну подршку институција Републике Српске за реализацију нових пројеката.

Он је додао да је Влада Српске отворена за све добронамјерне компаније које желе да инвестирају у Републику Српску и на тај начин допринесу њеном економском расту и развоју.

Ђокић је напоменуо да је сарадња са компанијом "Зарубежњефт" увијек била на високом нивоу и да таква треба да остане.

Министар енергетике и рударства Српске посјетио просторије "Зарубежњефта", као и Центар за управљање производњом.

Састанку су присуствовали и замјеник генералног директора "Зарубежњефта" Игор Шћелкунов и шеф Представништва Републике Српске у Русији Душко Перовић.