latinica  ћирилица
15/10/2021 |  16:21 | Аутор: СРНА

"Част отаџбине": Српској потребно јединство веће него икад

Док се владајућа коалиција на челу са Милорадом Додиком бори да се врате отете надлежности Републици Српској, за то вријеме, нажалост, опозициони лидери "окрећу воду на Бакирову воденицу", док он задовољно трља руке, јер је схватио да треба само пустити Србе на Србе и Републике Српске неће бити, истакли су из Одбора оснивача Удружења "Част отаџбине".
Лого "Част отаџбине" - Фото: Screenshot
Лого "Част отаџбине"Фото: Screenshot

- Умјесто да дође до потпуног јединства свих политичких фактора у Републици Српској и да се договарају о свим потезима који се тичу будућности Републике Српске, опозициони лидери не излазе из амбасада САД, Енглеске и Њемачке примајући задатке како срушити Милорада Додика и Александра Вучића, а у ствари то су задаци за рушење Србије и Републике Српске. Никада нам неће бити јасно одакле толика вјера 'наводних лидера опозиције Српске' у Бакира, а невјерица, негирање и мржња у све оно што кажу Вучић и Додик. Да ли су због неутољиве мржње и жеље за влашћу постали слијепи код очију а глуви код ушију - наводи се у саопштењу из овог удружења.

Из Удружења су увјерени да нема Србина који није схватио да Бакир Изетбеговић и његова насљеђена СДА хоће потпуну контролу над БиХ у којој неће бити Републике Српске и Срба.

- Шаровић, Бореновић, Радовић и њихови сатрапи довели су државотворну странку СДС на ивицу срама, злоупотребљавајући вјерност партији оних који су у грађанском рату изгубили своје најмилије. Они морају схватити да СДС није оно што је био у рату када није било калкулација и дилема, да ли хоћемо или нећемо стварати Републику Српску. Данас бранимо оно што је створено у рату и зато у редовима бранилаца Републике Српске не смије бити мјеста за колебљивце и колаборанте, јер када се брани слобода нема калкулисања - поручили су из Удружења "Част отаџбине".

Порука коју је упутио Вучић а тиче се опстанка Републике Српске, наглашава се у саопштењу, намијењена је свим Србима у Републици Српској, посебно политичарима и опозицији у Српској, да је дошло вријеме да се уразуме и да схвате да су намјере дијела западне међународне заједнице крајње непријатељске и сурово пријетеће према српској нацији и Републици Српској.

- Зато Србима за опстанак треба јединство веће него икада. Нема побједе без јединства. Лидери опозиције морају схватити да тема опстанка Републике Српске није тема на којој треба градити платформу за борбу за власт. Зашто лидери из СДС и ПДП неће да се схвате чињеницу и једину истине да никада не би био сачува наш народ и не би била створена Република Српске да су Радован Караџић, Момчило Крајишник, Ратко Младић и остали деведесетих година били колебљиви, калкуланти и кукавице - наглашава се у саопштењу.

Из Удружења "Част отаџбине" позвали су све политичке лидере у Српској на српско јединство какво је било деведесетих година.

- Важно је да одлучно и храбро станемо иза руководстава Републике Србије и Републике Српске. Молимо све политичке релевантне факторе да схвате да је ово за Србе деведесета година и да ову тему очувања не користимо за властито политичко позиционирање - поручили су из овог удружења.