latinica  ћирилица
15/10/2021 |  16:40 ⇒ 17:23 | Аутор: РТРС

Оптужнице против девет лица у предмету "ШГ Борја"

Окружно јавно тужилаштво у Добоју подигло је оптужницу против два лица због злоупотребе службеног положаја и против седам лица због злоупотребе у поступку јавних набавки у предмету "Шумско газдинствоБорја" из Теслића.
Окружно тужилаштво Добој - Фото: РТРС
Окружно тужилаштво ДобојФото: РТРС

Из Тужилаштва је саопштено да је оптужница подигнута против лица чији су иницијали О.С. (52) из Бањалуке и П.С. (39) из Теслића због злоупотребе положаја одговорног лица, док се К.Б. (64), Б.М. (56), К.Д. (44), Б.М. (41), Г.Ђ. (38), Ђ.М. (46) и С.М. (35), сви из Теслића, терете за злоупотребу у поступку јавних набавки.

Према наводима оптужнице, О.С. и П.С. су 13. јануара у пословним просторијама ШГ Борја злоупотријебили положај одговорних лица који имају у том газдинству као уговорном органу у поступку јавне набавке.

Набавка је подијељена на ЛОТ од 1-13, на начин што су позвали одговорна лица у привредним друштвима и то К.Б, Б.М, К.Д, Б.М, Г.Ђ, Ђ.М. и С.М., те им омогућили да на недозвољен начин договарају расподелу ЛОТ, односно подјелу за коју ће поднијети понуде и усаглашавају цијене које ће бити понудити као потенцијални понуђачи.

- Оптужница је подигнута 6. октобра и упућена је на потврђивање судији за претходно саслушање Основног суда у Теслићу - наводи се у саопштењу.