latinica  ћирилица
16/10/2021 |  08:26 ⇒ 15:26 | Аутор: СРНА

Земљотрес на Балију, има погинулих

Три особе су изгубиле живот, а седам је повријеђено у земљотресу магнитуде 4,8 степени по Ригхтеру који је погодио индонежанско острво Бали, јавља АФП.
Посљедице земљотреса на Балију - Фото: AFP
Посљедице земљотреса на БалијуФото: AFP

Двије особе су погинуле у клизишту које је активирано потресом у области Бангли, а једна особа је настрадала у лучком граду Карангасем, рекли су званичници.

Хипоцентар земљотреса био је на дубини од 10 километара, сјевероисточно од града Банџар Ванасари.

Портпарол агенције за ванредне ситуације Абдул Мухари рекао је да се земљотрес снажно осјетио пет секунди и да су људи панично истрчали на улице.

Епицентар је био далеко од главног туристичког центра Балија који се полако отвара за међународне посјетиоце након блокаде узроковане пандемијом вируса корона.

Индонезија се често суочава са земљотресима због своје позиције на такозваном Прстену ватре, гдје се сударају тектонске плоче које се пружају од Јапана, преко југоисточне Азије и пацифичког базена.

У јануару је више од 100 људи погинуло, а хиљаде су постали бескућници у потресу снаге 6,2 степена по Рихтеру који је погодио острво Сулавези.

У земљотресу 7,5 степени и цунамију који је услиједио прије три године на острву Палу погинуло је или нестало више од 4.300 људи, подсјећа АФП.