latinica  ћирилица
16/10/2021 |  09:08 ⇒ 09:09 | Аутор: СРНА

Брнабић: Неће бити потписана независност тзв. Косова

Премијерка Србије Ана Брнабић поручила је да не би потписала признање независности тзв. Косова ако би се такав документ нашао на њеном премијерском столу, те да вјерује да је могућ историјски договор Срба и Албанаца.
Ана Брнабић - Фото: ТАНЈУГ
Ана БрнабићФото: ТАНЈУГ

Брнабићева је навела да постоје разни притисци и да ће их бити и у будућности у вези са рјешењем питања Косова и Метохије, али и да сви знају да предсједнику Србије Александру Вучићу не могу давати ултиматуме, сервирати рјешења и понашати се као да је Србија њихова или било чија губернија.

Она је за Вечерње новости рекла да из САД и ЕУ нису поручили да нема чланства Србије у ЕУ без признавања тзв. Косова већ да нема чланства без дугорочног рјешења за косовско питање.

Према њеним ријечима, Србији је у интересу да се ријеши овај замрзнути конфликт, да се нађе компромис, као и да остане на европском путу.

Када је ријеч о појединим критикама из региона да је Србија недавни самит Покрета несврстаних у Београду искористила да ојача позиције у вези са Косовом и Метохијом, али и за стварање "српског свијета", Брнабићева је рекла да се не обазире на малициозне коментаре, те да вјерује у сарадњу и бољу будућност.